Gäst bloggare Malin Nicolsons kyckling
Kategori: Allmänt

Citronkyckling 3-4 personer
1 hel färsk kyckling
Saften från 1 citron
Ca 3/4 dl olivolja
Ca 1/2 dl dadel crèma di balsamico
4 msk soja
1 dl torrt vitt vin
1/2 kruka färsk timjan
1/2 kruka färsk basilikaFlingsalt
Vitpeppar
P
otatis Solrosolja
Flingsalt
Grillkrydda
Sallad valfri sort/er
Tomat
Gurka
Paprika
Mozzarella
Pumpakärnor
Olivolja
Dadel crèma di balsamico
Flingsalt
Sesamolja
175 grader 1,5 timme
Lägg kycklingen i en ungsfast form. Pressa över citronsaften, häll på olja, balsamico, soja, vitt vin. Salta och peppra. Hacka kryddorna och lägg på kycklingen. Ös spadet över kycklingen i omgångar och se till att det även kommer in mellan de olika kycklingdelarna (vid vingar och lår). Låt stå och dra ca 5 min och upprepa "ösningen" och "vilan" 2-3 ggr.
Skjuts in i ugnen!
Jag serverade potatisklyftor till (kryddade med salt och lite grillkrydda samt solrosolja och hackad färsk timjan - ställde in dessa i ugnen när det var ca 40 min kvar på kycklingen).
Gjorde dessutom en sallad med ruccola, kruksallad, röd paprika, tomat, mozzarella, gurka och rostade pumpakärnor (rostade i torr panna och i slutet hällde jag på en skvätt sesamolja och kryddade med flingsalt). Toppade sedan salladen med olivolja, dadel balsamico och flingsalt.
Inte en smula blev över ;)
Smaklig spis!
Flingsalt
Grillkrydda
Sallad valfri sort/er
Tomat
Gurka
Paprika
Mozzarella
Pumpakärnor
Olivolja
Dadel crèma di balsamico
Flingsalt
Sesamolja
175 grader 1,5 timme
Lägg kycklingen i en ungsfast form. Pressa över citronsaften, häll på olja, balsamico, soja, vitt vin. Salta och peppra. Hacka kryddorna och lägg på kycklingen. Ös spadet över kycklingen i omgångar och se till att det även kommer in mellan de olika kycklingdelarna (vid vingar och lår). Låt stå och dra ca 5 min och upprepa "ösningen" och "vilan" 2-3 ggr.
Skjuts in i ugnen!
Jag serverade potatisklyftor till (kryddade med salt och lite grillkrydda samt solrosolja och hackad färsk timjan - ställde in dessa i ugnen när det var ca 40 min kvar på kycklingen).
Gjorde dessutom en sallad med ruccola, kruksallad, röd paprika, tomat, mozzarella, gurka och rostade pumpakärnor (rostade i torr panna och i slutet hällde jag på en skvätt sesamolja och kryddade med flingsalt). Toppade sedan salladen med olivolja, dadel balsamico och flingsalt.
Inte en smula blev över ;)
Smaklig spis!