Rispappersrullar med kräftstjärtar
Kategori: Allmänt

Färska vårrullar fyllda med kräftstjärtor,koriander, mynta och lime
Tid 30 min
10-12 stycken stora
Fyllning
1 morot
1 liten rättika
3 salladslökar
1 näve färska böngroddar
1 burk kräftstjärtar
1 dl vermicellinudlar
2 msk färsk koriander
5 msk malda jordnötter
Dipsås
1 dl sweetchili
1 lime rivet skal och saft
2 msk fisksås
1/2 finhackad chili
Till servering
1 salladshuvud
1 knippe koriander
1 knippe mynta
Gör så här:
Finstrimla grönsakerna till fyllningen i tunna strimlor.
Fyll en skål med ljummet vatten och doppa rispapper i 10 sekunder. Lägg lite av alla ingridienser till fyllningen mitt på pappret. Vik in båda sidorna mot mitten. Rulla sedan från kortsidan till ett paket.
Blanda alla indgridienser till dippsåsen.
Vid servering: lägg en rulle i ett isberssalladsblad, toppa med koriander och mynta. Rulla ihop. Garnera ett stort fat med rullarna. Servera och fördela dippsåsen i småskålar och ställ på bordet.
Mycket gott!!